Dr. Ana Gifing je ena najbolj naprednih svetovnih strokovnjakinj na področju antiaging medicine – medicine proti staranju. Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Beogradu, specializirala je anesteziologijo z reanimacijo na Vojaški medicinski akademiji. Delala je na Univerzitetni otroški kliniki ter na Inštitutu za mater in otroka v srbski prestolnici ter v Kliničnem centru Srbije.
Leta 2003 je osnovala zasebno preventivno prakso v Beogradu. Leta 2016 na Dunaju z najvišjo oceno opravila evropski izpit iz medicine proti staranju. Je gostujoča predavateljica na prestižnih univerzah po svetu.
Dr. Ana Gifing je avtorica edinstvenega »Programa krono prehrane dr. Gifing« ter priljubljenih knjig: Kako upočasniti staranje, Krono prehrana za začetnike, Porcija zdravja in Krono Kuharica, kakor tudi številnih strokovnih tekstov na področju preventivne medicine.

Leta 2009 je osnovala Center dr. Gifing, njeni skupini strokovnjakov pa je do sedaj zaupalo več kot 60.000 tisoč ljudi. Od leta 2015 njena poslovalnica deluje tudi v Sloveniji.
Strokovno se nenehno izobražuje in razširja svoje znanje pri največjih svetovnih strokovnjakov na področju fiziologije, biokemije, endokrinologije in dietetike (z znanimi profesorji, kot so Pamela Warthian Smith, Jacob Teitelbaum, Patrick Holford, Alfred Wolf, Markus Metka, T. Walkensteiner in mnogih drugih).
Kot strokovni sodelavec dela na Kliniki za preventivno medicino v ameriški zvezni državi Wisconsin in kot gostujoči profesor pogosto predava v Evropi in Ameriki. Od julija 2013 dela kot svetovalka v zasebni kliniki v ameriški zvezni državi Oregon.