Krono kuharica

Opis knjige:

Knjiga Krono kuharica omogoča, da brez velikega truda in v kratkem času preidemo na krono prehrano – pravilno kombiniranje urnika prehranjevanja po dr. Ani Gifing – torej na zdravo prehrano, pravilno izbiro in zaželene kombinacije živil. Knjiga ponuja obilico receptov, ki jih lahko uporabimo pripravimo ob vseh priložnostih.

Program prehrane dr. Ane Gifing je zgolj pravilno kombiniranje urnika prehranjevanja glede na glikemični indeks živil, glede na njihovo kislinsko-bazično ravnovesje ter glede na to, katera živila so izvor estrogena in katera zavirajo njegovo pretirano delovanje.

Program ne vključuje štetja kalorij, tehtanja živil in odrejanja količin hrane. Nasprotno, filozofija tega programa je, da vsak človek dobi osnovno znanje za svojo lastno pobudo, domišljijo in iznajdljivost v vsakdanjih življenjskih okoliščinah. In tu je kuharica velika pomočnica.

Prednost programa krono prehrane dr. Gifingove je v tem, da pri njem nikoli ne pride do jo-jo učinka (izgube in ponovne vrnitve telesne teže), presnovne motnje pa se rešijo za vedno, ker je program zelo prilagojen posamezniku.

Program krono prehrane je uporaba fiziologije človeškega organizma na področju prehrane. Tisoči in tisoči s prehranjevanjem po tej knjigi niso le brez lakote izgubili teže, marveč so se za večno znebili cele vrste težav.

Naročite elektronsko knjigo
Naročite knjigo

Porcija zdravja

Opis knjige:

Knjiga o programu krono prehrane dr. Ane Gifing je učbenik sodobnega hranjenja, ki ne prešteva kalorij, vsebuje pa vsakdanje napotke, kdaj in kaj jesti, da ne zbolevamo, da se rešimo cele vrste bolezni in se imamo kar se da dobro.

Tako kot obravnava svoje bolnike, je beograjska zdravnica Ana Gifing napisala tudi knjigo: človekovo telo opazuje kot celoto in celoto tudi zdravi. To pa je zelo uspešno s hrano; knjiga je učbenik sodobnega hranjenja, ki ne prešteva kalorij, pač pa izbriše iz prehrane vse tisto, kar telo vodi v zbolevanje in pospešeno staranje. V knjigi ni receptov in teoretičnih razlag, marveč so vsakdanji napotki, kdaj in kaj jesti, da ne zbolevamo, da se rešimo cele vrste bolezni in da se imamo kar se da dobro.

In ne gre za eno samo bolezen; po ravnanju beograjske zdravnice, ki ima posvetovalnice v več evropskih državah, tudi v Sloveniji, svoje znanje pa posreduje tudi na univerzah v ZDA, se telo obnavlja v celoti. In posledica je zdrs ali dvig na pravo težo, poboljšano spanje, spopad s tlakom in sladkorno boleznijo … Ravnanje po knjigi avtorice, ki ima izkušnje z nekaj deset tisoči ljudi, nas brez kakega posebnega napora, a z nekaj discipline pripelje v stanje, ko so obiski pri zdravnikih vse redkejši.

Knjiga sloni na zdravničinih izkušnjah, kliničnih raziskovanjih in seveda na najnovejših medicinskih in prehranskih dognanjih, ki jih predstavlja v nam vsem razumljivem jeziku. Prepriča nas s strokovnimi argumenti, ki jih podaja tako, da jih bralec povsem razume in se ob tem tudi navdušuje.

Naročite knjigo