Pričevanja

Pričevanja2017-01-30T09:08:18+00:00

Mojca iz Trbovelj (48 let)

Probleme z debelostjo imam že celo življenje, zadnjih 10 let pa tudi s prebavo; napenjanje, zaprtje in divertrikil debelega črevesja. Težavam se je zadnje čase pridružila še menopavza.
Odločila sem se, da poskusim še s Krono dieto po sistemu dr. Gifing in sicer v blagi obliki in ne s strogo restrikcijo. Moja telesna teža je na začetku bila 69,5 kg na mojih bornih 152cm. Nosila sem konfekcijsko številko 44. Zdaj so za menoj prvi štirje tedni in rezultat je enkraten; 64,7 kg na mojih še vedno nizkih 152 cm, konfekcijska številka pa je 40. V štirih tednih sem brez odrekanja shujšala 5 kg in počutim se odlično. To pravijo tudi moji laboratorijski izvidi.

Upam, da bom vztrajala še naprej in da bom tudi pri petdesetih letih imela stabilnih 60 kg, da bom zdrava in poskočna.

Andreja iz Ljubljane (43 let)

Ko sem rodila otroka sem imela 25 let in 72 kg (višina 173 cm), nikoli nisem imela težav s težo. Po enem letu se je teža ustalila na 60 kg. Vendar v nekaj letih po tem, zaradi vseh izzivov, ki sem jih imela v družini in v službi se je moja teža povzpela na 97 kg., visok holesterol in visok tlak. O samopodobi sploh ne bom govorila, ker sem se počutila tako, da najrajši ne bi izšla iz hiše. Razmišljala sem, da sem 37 kg čez mojo težo in da ni rešitve zame in da bom težko našla rešitev moje situacije.

Takrat sem se odločila in šla poskusiti še to, odšla sem na pregled v Center dr. Gifing. Po nekaj mesecih prakticiranja priporočil in smernic, ki sem jih dobila na pregledih, se je moja krvna slika izboljšala in sta holesterol in krvni tlak prišla v normalo. V enem letu in dveh mesecih sem prišla nazaj na mojo težo (62 kg). V vsem času niti enkrat nisem občutila, da sem prikrajšana za kakšno dobro hrano. Srečna sem, da mi je uspelo brez težav in to priporočam vsem. To je sedaj način prehranjevanja celotne moje družine.

Matjaž iz Ljubljana  (51 let)

Trajalo je nekaj časa, da sem končno uslišal želji moje soproge in si rezerviral termin v Centru dr. Gifing. Imel sem samo nekaj odvečnih kilogramov, vendar moj holesterol je bil okrog 7,5 in trigleceridi 4,1. Po enem mesecu od pregleda in praksi programa sem imel težo kot v 35-ih letih (8 kg manj), holesterol je 5 in trigliceridi 0,8. Zavedam se, da vse bo v najlepšem redu dokler se držim smernic, ki sem jih dobil v Centru. Za vsak obrok moram skrbno izbrati, kaj bom jedel in kaj ne. Vendar v današnji ponudbi hrane, tudi v delovnem času, to ni težko!

Nataša iz Celja (40 let)

Smo družina s štirimi otroki. Vsak dan služba, šola, vrtec. Vsakodnevni urnik, ki ne dopušča veliko časa zase… Pa vseeno sem se po ogledu naše shujšane sosede končno odpravila do nje z vprašanjem: Kako ti je to uspelo? Moji kilogrami so se namreč z vsakih naslednjim porodom nabirali – in nikakor niso hoteli izginiti. Pa čeprav sem v kar nekaj poskusih sicer uspela zmanjšati težo za par kilogramov, vendar so le-ti prehitro prileteli nazaj. In sosedin odgovor je bil: Krono prehrana. Poslala mi je povezave na Krono kuhinjo in pa tudi kontaktne podatke ambulante, ki se v Sloveniji ukvarja svetovanjem in učenjem takšnega načina prehranjevanja: Dr. Gifing Center (v Rogaški Slatini). Glede na sosedine lepe rezultate sem se takoj odločila za kontrolni pregled, kjer sem prvič v življenju dobila malo natančnejšo analizo mojega telesa – v smislu zgradbe mišic, maščobe, vode…, in doma je odločitev padla: grem na tak način prehranjevanja, na dieto.
In za dieto sta se odločila tudi moja najstarejša hči (16 let) in mož. In smo začeli z enim ponedeljkom. Najprej restrikcija 4 tedne, pa ponovni kontrolni pregled. Rezultati? Največ je shujšal moj mož (6 kg), nato moja hči (5 kg) in nato “šele” jaz (4,5 kg) v 4 tednih… In sem seveda takoj komentirala: kako so nekateri lahko srečni! Hrano sem namreč pripravljala obema jaz, jedli smo popolnoma enako… Smešno… In res smo si tako enaki, pa hkrati tako različni. Ampak 4.5 kg sem izgubila na res pravih mestih: največ na trebuhu. Telo je na dieto reagiralo zelo lepo, ponovne meritve so pokazale precej manj notranje maščobe (manj zamaščenosti). Lepo, bila sem navdušena! Edino, kar me je motilo, je bilo ogromno mesa, ki sem ga morala “pospraviti” vase v enem dnevu. In prav to sem zaupala strokovnjakinjam v Dr. Gifing centru, o tem smo se pogovorili in ubrali malo bolj vegetarijansko varianto prehranjevanja. Idealno zame!
Kljub malenkostnim spremembah moja teža še vedno pada, počasneje kot na začetku, pa vendar pada. Poglavitna stvar te diete je tudi, da lahko poješ ogromno hrane (nisi lačen), vendar prave hrane in ob pravem času.

Zato bi se vsem v Centru dr. Gifing zahvalila na vaši strokovnosti in pa pomoči pri doseganju mojih ciljev… Lepo je sodelovati z vami!